0
Stegt kyllingelår med caribbean chicken rub, pasta, gremolata på grønkål og svampe

Stegt kyllingelår med caribbean chicken rub, pasta, gremolata på grønkål og svampe

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri, Sennep, Soya

Fremgangsmåde

Kyllingelår: Dup kyllingelårene med køkkenrulle, og læg dem i en plastikpose. Tilsæt chicken rub, salt og peber samt 2-4 spsk. hvedemel. Ryst posen kraftigt, så mel og krydderier fordeles på kødet. Læg dem derefter i et ovnfast fad, og dryp et par dråber olie over. Steg dem i en 185 grader varm ovn i ca. 35-40 min. Dryp kødet 2-3 gange undervejs med lidt af det afsmeltede fedt fra kødet. Tag fadet ud, og dæk kødet med stanniol, så det holder sig varmt. Lad kødet trække i 5 minutter, før du serverer det.

Grønkålsgremolata: Er en blanding af finthakket skalotteløg, en lille smule rå plukket og finthakket grønkål, 1-2 fed hvidløg og lidt reven citronskal.

Kål og svampe: Rib grønkålen af stænglerne, og pluk bladene i mindre mundrette stykker. Skyl dem i 2 hold koldt vand, og tør dem i en salatslynge. Skyl svampene, skær dem i skiver, og rist dem gyldne på en pande i lidt smør/olie sammen med hakket hvidløg (mængde efter behag). Tilsæt grønkålen, rist den med i 2-3 min, og smag til med salt og peber.

Pasta: Kog pastaen, som anvist på pakken. Dræn pastaen, og vend den sammen med kålblandingen.

Anretning: Som vist med gremolataen over lårene.

Caribbean chicken rub: En "rub" er en blanding, som man, som navnet antyder, "rubber" (gnider på engelsk) på sin bøf, fisk, kylling eller steg, der oftest tilberedes på grill. Den fungerer også godt som marinade. Lad kødet marinere i en blanding af spicy rub, olivenolie og citron- eller limesaft natten over, så er det lækkert krydret og mørt til at stege dagen efter.

Caribbean chicken rub indeholder: Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gule sennepskorn og urtebouillon

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Chicken Rub indeholder:

Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gul sennep og urteboullion.* 
Alle ingredienser er økologiske. 

Urtebouillonen er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?