0
Stegt kyllingelår med vadouvan-krydderi, pasta, grønkål og svampe

Stegt kyllingelår med vadouvan-krydderi, pasta, grønkål og svampe

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kyllingelår: Tag kyllingelårene ud af køleskabet ½ time, før de skal tilberedes. Tør dem med køkkenrulle, og læg dem i en plastikpose. Krydr dem med vadouvan, salt og peber. Tilsæt 3-4 spsk. hvedemel, og ryst posen kraftigt, så mel og krydderier fordeles på kødet. Læg dem derefter i et ovnfast fad, og dryp et par dråber olie over. Steg dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30-35 min. Dryp kødet 2-3 gange undervejs med lidt af det afsmeltede fedt fra kødet. Tag fadet ud, og dæk kødet med stanniol så det holder sig varmt. Lad kødet trække i 5 minutter, før du serverer det. Ved servering hælder du en blanding af finthakket skalotteløg, lidt rå finthakket grønkål, hvidløg og citronskal rørt sammen med et par skefulde olivenolie over lårene.

Ristede jordnødder: Kom jordnødderne i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie og drys med fint salt og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader i 8-12 minutter. Eller rist dem gyldne på en pande i lidt neutral olie.

Kål og svampe: Rib grønkålen af stænglerne og pluk bladene i mindre mundrette stykker. Skyl dem i 2 hold koldt vand og tør dem i en salatslynge. Skyl svampene, skær dem i skiver, rist dem gyldne på en pande i lidt smør/olie sammen med hakket hvidløg (mængde efter behag). Tilsæt grønkålen og rist den med i 2-3 min. Tilsæt til sidst de ristede jordnødder, og smag til med salt og peber.

Pasta: Kog pastaen i rigeligt vand, der er letsaltet og tilsat et par dråber olivenolie, til de er kogt al dente (ca. 8 min.). Dræn pastaen, og vend den sammen med svampe- og kålblandingen.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?