0
Stegt kulmule i citrusmarinade med bagte rødder og grovboller

Stegt kulmule i citrusmarinade med bagte rødder og grovboller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinakkerFennikel
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær fennikel i grove chunks. Skræl pastinakker, og skær også dem i grove chunks. Vend begge dele med lidt olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er møre.

appelsinlimegrøn chilirødløgkoriander
5 min.
Marinade

Kom juice fra lime og appelsin op i et målebæger, og notér dig mængden. Kom herefter juicen over i en skål, og tilsæt en mængde af, hvad der svarer til ca. 1/3 af juicen, olivenolie op i skålen.

Pil rødløget, og snit det super fint med en skarp kniv eller et mandolinjern. Hak koriander, både stilke og blade. Snit chilien fint.

Kom alle tre dele op i skålen med marinade. Husk du kan selv styre mængden af chili, men det klæder retten med godt med bid.

MK Skyrbolle
15 min.
Brød

Lun brødet i ovnen i 4-5 min.

kulmulefilet med skind
20 min.
Fisk

Sæt en stor pande over ved højeste varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg fisken på skindsiden i 3-4 min., og max 30 sekunder på den anden side. Krydr med salt, læg fileterne op i et fad, og hæld marinaden over fisken.

25 min.
Anretning

Anret bagt grønt og fisk på en tallerken, og kom godt med marinade med over på tallerkenen. Brødet serveres ved siden af. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Michelle Kristensen fortæller om hendes skyrboller:

Det er en af de mest populære opskrifter jeg har lavet – min MK skyrboller. Grunden? Fordi de er meget rige på protein og fattigere på kulhydrater sammenlignet med den normale grovbolle. Hvor den normale grovbolle indeholder pr 100 gram ca. 249 kcal,  44 gram kulhydrat og 8.4 gram protein så indeholder en MK skyrbolle pr. 100 gram ca. 154 kcal, 12 gram protein og 7.2 gram kulhydrater.

Med andre ord får du en bolle som er laverer på kulhydrater og højere på proteiner. Og så smager de virkelig lækre! 

Jeg bruger dem til alt fra morgenboller til sandwichbrød, toastbrød og burgerboller.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?