0
Stegt laks i quinoabowl med syltede skalotteløg og stegt palmekål

Stegt laks i quinoabowl med syltede skalotteløg og stegt palmekål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

quinoa
1 min.
Kog quinoa

Skyl quinoa i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.

skalotteløg
3 min.
Sylt løg

Hak løget i tynde strimler, og overfør det til en skål med lidt eddike og salt.

mayonnaiseyoghurt 3,5 %hvidløg
5 min.
Rør dressingen

Riv hvidløget ned i en skål, og tilsæt yoghurt og mayonnaise. Rør rundt, og smag til med salt og peber. 

palmekålcitron
10 min.
Steg kålen

Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over ved høj varme, og steg kålen i 1 spsk. olie pr. pers. i ca. 1 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve, og er blevet mørt.

Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere.

Vend med citronsaft, salt og peber lige før servering.

økologisk laks med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. pers.

Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

25 min.
Anretning

Fordel quinoa i skåle, og anret kål, fisk og de syltede løg henover.

Top med yoghurtdressing.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
764 kcal
Fedt:
45,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
7 g
Kulhydrat:
40,4 g
heraf sukkerarter:
5 g
Kostfibre:
13,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?