0
Stegt laks med baba ganoush, fladbrød & sorghum

Stegt laks med baba ganoush, fladbrød & sorghum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Sesamfrø, Soya, Lupin, Sesam, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginebaba ganoush kryddericitronhvidløgtahin
1 min.
Baba ganoush (auberginedip):

Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 15-20 steder. Halver auberginen og snit et diagonalt mønster i aubergine kødet. Læg de halve auberginer i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 30 min., til auberginen er mør og gylden. Lad auberginen køle lidt af, og skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkødet sammen med pillede hvidløg, tahin, god olivenolie (der skal bruges en del), citronsaft og baba ganoush krydderiet (gem 1/3 til brødet). Juster evt. med lidt salt og ekstra citronsaft.

sorghum
5 min.
Sorghum:

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte i et par minutter.

pizzadej - på surdejbaba ganoush krydderiolivenolie, ekstra jomfrusalt
25 min.
Fladbrød:
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to og rul dem ud i lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg dem 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Drys med lidt god flagesalt det sidste krydderi og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie.
ASC laks med skind
35 min.
Laks:
Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden  i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Vend den kogte sorghum og baba ganoush sammen og drys med plukket og skyllet koriander. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?