0
Stegt laks med bagte jordskokker, sprød polenta, Himmelbjergost & persille

Stegt laks med bagte jordskokker, sprød polenta, Himmelbjergost & persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerhvidløgtimian
1 min.
Jordskokker:

Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.

Skrub jordskokkerne grundigt. Brug gerne en svamp eller børste. Fjern evt. urenheder, og skær evt. de store jordskokker over, så alle jordskokkerne er ca. på størrelse med en golfbold eller lidt mindre. Skyl jordskokkerne grundigt i koldt vand, og vend dem med lidt olivenolie, salt, hele upillede hvidløgsfed samt timian. Bag det hele på en bradepande i ovnen i 25-35 min., til de er møre og har taget masser af farve. 

polenta, tilberedtHimmelbjergostbredbladet persille
10 min.
Sprød polenta, Himmelbjergost & persille

Skær polentaen ud i stykker på ca. 2 x 2 cm, og steg dem på en stor pande i rigeligt olivenolie. Steg, til stykkerne bliver gyldne og sprøde. Krydr med godt med salt og peber, og vend dem til sidst med revet ost og hakket persille (Gem lidt til pynt). 

ASC laks med skind
30 min.
Fisk:

Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Har du et par hvidløgsfed i overskud, kan du med fordel komme dem på panden sammen med fisken. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og kødet er blevet mat i farven. Steg den derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den skal kun akkurat lige være gennemstegt.

bredbladet persille
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Vend jordskokker og bagte hvidløg med polenta. Drys med det sidste persille.

NB. billedet er med sandart - dette er dog skiftet ud med laks. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?