0
Stegt laks med bagte løg, perlebyg og kapers
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

løg
1 min.
Bag løgene

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Halver løgene, gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber og bag dem helt møre i ovnen på en bageplade. Ca. 25 min.

perlebyg
3 min.
Kog perlebyg

Kom perlebyggen i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Kog til de er helt møre - ca. 15 min og lad dem trække ca. 5 min. i vandet.

kapersæblebladselleribredbladet persille
5 min.
Ordn det grønne

Skær bladselleri og æble i små tern.

Pluk persille ud i blade. Snit stilkene helt fint med en skarp kniv og hak bladene lidt mindre fint.

Hak kapers groft.

økologisk laks med skind
15 min.
Steg fisken

Varm en stor pande op ved højt blus. Tilsæt en smule olie og steg fisken ca. 3-4 min. på skindsiden og derefter ca. 30 sekunder på den anden side. Fisken er færdig når den er lyserød udvendig og gerne har en kerne af lidt mørkere rød i midten. Krydr med salt og friskkværnet peber.

25 min.
Færdiggør perlebyg

Dræn perlebyggen for vand og vend dem sammen i en skål med æbler, bladselleri, kapers og persille. Smag til med ca. 1/2 spsk olivenolie pr kuvert, masser af fintrevet citronskal og citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret perlebyg på en tallerken med laksen ovenpå og skaller af bagte løg ved siden af. Slut gerne af med at komme lidt olivenolie over løgene.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?