0
Stegt laks med bagte tomater, syltet citron og pinjekerner

Stegt laks med bagte tomater, syltet citron og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Fjern skindet og krydr laksen med salt og peber. Steg på den modsatte side af ’skindsiden’ i smør/olie på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend dem når den er sprød og gylden og steg dem derefter meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side og server straks.

Bagte tomater: Tomaterne halveres og sættes med skærefladen opad i et ildfast fad. Krydr med salt og peber samt lidt sukker eller honning. Drys finthakket timian og hvidløg over tomaterne og dryp med din bedste olivenolie. Bag dem i ovnen ved 130 grader i 1 time til 5 kvarter – åbn gerne ovnen et par gange for at slippe damp ud – de skal være som semi-dried tomater. Du kan også sætte ovnen op til 175 garder – så er de klar på den halve tid! Men de bliver mere intense i smagen ved den lange tilberedning.

Syltet citron: Skyl en økologisk citronen og skæl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule, intet af det hvide) og skær skallen i så fine strimler som muligt, dette kan også gøre med et ’Juliennejern’. Hæld ½ tsk. fint salt og saften fra citronen over skallen og lad det trække heri et stykke tid.

Pinjekerner: Kom pinjekernerne i et ildfast fad og dryp med lidt olivenolie og drys med fint salt – bag i ovnen til de gyldne. – knus dem let i en morter eller hak dem groft.

Pasta: Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i ca. 7-8 minutter – husk de gerne må være lidt al dente. Dræn pastaen og vend tomaterne (og væden derfra) i sammen med plukket skyllet og hakket persille. Riv halvdelen af parmesanen i og vend de ristede og knuste pinjekerner deri. Tilsæt hakket persille og ca. halvdelen af den syltede citronskal og vend det hele rund – sørg for at smage godt til med salt og rigeligt knust sort peber.

Anretning: Som anvist på billedet – med lidt syltet citron og timian, riv den anden halvdel af parmesanen over.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget – den smager SÅ meget bedre hvis den er lidt understegt i forhold til hvis den får for længe – vær ikke bange for at servere den med et saftigt indre!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?