0
Stegt laks med blomkålspuré med vadouvan, sesam & ris

Stegt laks med blomkålspuré med vadouvan, sesam & ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Fløde, Sennep, Muskatnød, Sesam, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

blomkålskalotteløghvidløglimevadouvanfløde 38% (piskefløde)
3 min.
Blomkålspuré:

Del blomkålen i små buketter, og rist dem i en tykbundet gryde i lidt smør sammen med fintsnittet skalotteløg og hvidløg. Når det hele er gyldent, uden at det er branket, tilsættes vadouvankrydderi, som ristes igennem. Tilsæt nu fløden, og kog det hele mørt under låg ved svag varme. Det tager 12-15 min. Når kålen er mør, blendes det hele til en lind puré, der smages til med salt, peber, en smule limesaft og lidt revet -skræl. 

 

sesamfrø
10 min.
Sesam:

Rist sesam på en tør pande, til de popper. Knus dem let i en morter med lidt salt. 

ASC laks med skind
20 min.
Laks:

Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Har du et par hvidløgsfed i overskud, kan du med fordel komme dem på panden sammen med fisken. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og kødet er blevet mat i farven. Steg den derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den skal kun akkurat lige være gennemstegt.

Du kan også gøre som på billedet: Skær hvert stykke laks ud i 3 stykker uden skind, og steg dem hårdt i 2-3 min. 

bredbladet persille
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med hakket persille. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?