0
Stegt laks med chermoula, bulgur og fladbrød

Stegt laks med chermoula, bulgur og fladbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Chermoula er en krydderiblanding og marinade, der stammer fra Nordafrika, især Marokko, Algeriet og Tunesien.

Den bruges traditionelt til at krydre fisk og skaldyr, men den kan også anvendes til kød eller grøntsager.

Chermoula indeholder typisk en blanding af friske urter som koriander og persille, sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft eller eddike samt en række krydderier som spidskommen, paprika og chili.

Den præcise opskrift på chermoula kan variere fra region til region og fra husstand til husstand, hvilket giver mulighed for personlig tilpasning af smagen.

Chermoula tilføjer en rig og krydret smag til retter og er en vigtig del af det nordafrikanske køkken, der tilfører både smagsdybde og friskhed til måltiderne.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

korianderbredbladet persillehvidløgchermoula krydderiblandingcitron
1 min.
Chermoula

Pluk og hak persille og koriander groft - brug også gerne den bløde del af stilkene. Mos det hele i en morter med hvidløg, revet citronskal og krydderiblandingen. Rør med ca. 2 spsk. god olivenolie og 1/4 tsk. citronsaft pr. person. Smag den til med salt. 

pizzadej - på surdej
10 min.
Fladbrød

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min., før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt og dryp evt. med lidt olivenolie.

NB. Brødene kan også bages i en meget varm ovn (250 grader) og gerne direkte på en bagesten eller -stål. 

bulgurTomater på stilkagurk
20 min.
Bulgursalat

Kog bulgur i rigeligt vand i 10 min. Dræn og afkøl den let i en sigte. Skær agurker og tomater i små stykker, og vend dem i den afkølede bulgur. Rør ca. halvdelen af chermoula'en i bulgursalaten, og smag til med salt og peber.

ASC laks med skind
35 min.
Fisk

Krydr laksen (se video ovenover) med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og kødet er blevet mat i farven. Steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og servér straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for lang tid. Vær ikke bange for at servere den med et let rødt og saftigt indre.

45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Servér det sidste af chermoula'en dertil. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?