Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor gryde over ved mellem varme med en smule olivenolie i, og sautér krydderblandingen af et minuts tid.
Tilsæt så hakkede tomater og creme fraiche, og lad det simre stille og roligt uden låg i ca. 20 min., til det er kogt godt sammen.
Sæt sorghum over at koge i rigeligt vand med et skud salt i ca. 15 min., til de er møre. Lad dem dryppe af i en sigte.
Pluk hjertesalat ud i blade, og skyl dem godt. Hak nødderne med en kniv, og pluk mynten ud i blade.
Vend det hele sammen i en skål med et par dråber olivenolie.
Dup laksen tør med et stykke køkkenrulle, og krydr den grundigt med salt og peber.
Sæt en pande over ved højeste varme, tilsæt en smule olie, og steg laksen ca. 3-4 min. på skindsiden og ca. 30 sek på den anden side. Skru lidt ned, hvis du kan se, at skindet begynder at branke.
Smag den cremede tomat til med salt og peber.
Anret sorghum og tomat i bunden af en dyb tallerken med laks og salat på siden.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()