0
Stegt laks med cremet tomat, pak choy og mynte
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
flåede og hakkede tomatercreme fraiche 38%garam masala1
1 min.
Cremet tomat

Start med at sætte en stor gryde over ved mellem varme med en smule olivenolie i. Sauter krydderblandingen af et minuts tid, og tilsæt så hakkede tomater og creme fraiche.

Lad det simre stille og roligt uden låg i ca. 20 min., til det er kogt godt sammen.

sorghum
10 min.
Sorghum

Sæt sorghum over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad dem koge i ca. 15 min., til de er møre. Lad dem så dryppe af i en sigte.

pak choymynte
15 min.
Pak choy

Pluk pak choy ud i blade, og skyl dem godt. Hak nødderne med en kniv, og pluk mynten ud i blade.

Vend det hele sammen i en skål med et par dråber olivenolie.

ASC laks med skind
25 min.
Laks

Dup laksen tør med et stykke køkkenrulle, og krydr den grundigt med salt og peber.

Sæt en pande over ved højeste varme, tilsæt en smule olie, og steg laksen ca. 3-4 min. på skindsiden og ca. 30 sek på den anden side. Skru lidt ned, hvis du kan se, at skindet begynder at branke.

30 min.
Anretning

Smag den cremede tomat til med salt og peber. Anret sorghum og tomat i bunden af en dyb tallerken med laks og pak choysalat på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?