Dræn kikærterne for vand. Varm en lille gryde op med et par spsk god olivenolie. Tilsæt krydderiblanding, kikærter og et skud salt. Lad dem sautere stille og roligt og varme igennem. Hold kikærterne lune under låg til senere. Bemærk, at hvis du laver mad til 2 personer, skal du kun bruge ca. halvdelen af krydderiblandingen.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere, ikke på køl.
Knæk blomkålet ud i grove buketter. Kom dem ned i en stor gryde, tilsæt vand, så bunden lige er dækket, og krydr med salt og friskkværnet peber. Damp blomkålene under låg i 4-5 min., til de er møre med en smule bid.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt 3-4 minutter på skindsiden, og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Mens fisken steger, kan du plukke mynten ud i blade og skylle den.
Vend de dampede blomkål sammen med kikærterne, lidt olivenolie, den plukkede mynte, fintrevet citronskal, og smag til med salt og friskkværnet peber. Drys fetaosten ud over i små brud, og anret alt sammen med laksen på en tallerken.
Velbekomme!
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften