0
Stegt laks med dampet spidskål, soltørrede tomater og cous cous

Stegt laks med dampet spidskål, soltørrede tomater og cous cous

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Bladselleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
couscous
1 min.
Couscous

Kom couscousen op i en skål, og dæk den med kogende vand. Lad den trække under låg i ca. 10 min.

Herefter løsnes couscousen med en gaffel.

creme af peberfrugt & soltørrede tomaterspidskål
5 min.
Spidskål

Skyl kålet, og del det i kvarte med stok på.

Kom stykkerne i en gryde, og kom lidt vand i bunden. Læg låg på, og damp i ca. 4-5 min., til kålet er mørt med bid. Hæld herefter vandet fra gryden, krydr med lidt salt, og vend forsigtigt med cremen af peberfrugt/soltørrede tomater.

ASC laks med skind
15 min.
Fisk

Krydr fisken grundigt med salt og friskkværnet peber.

Varm en pande op ved højeste blus. Tilsæt en smule olie, og steg fisken på skindsiden i ca. 3-4 min., til skindet er gyldent og sprødt. Vend herefter fisken, og steg den ca. 1 minuts tid.

Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3-4 minutter på begge sider.

bladsellericitronrosinerskalotteløg
20 min.
Couscous

Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. Skyl bladselleri, og skær dem i tynde skiver.

Vend skalotteløg, bladselleri, rosiner og godt med fintrevet citronskal sammen med couscous. Tilsæt et par dråber olivenolie og lidt salt.

30 min.
Anretning

Anret couscous og dampet spidskål på en tallerken med fisken ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?