Skræl kartoflerne, og kom dem op i en gryde med vand, så det dækker, og et godt skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 10 minutter, til de er møre.
Skræl skalotteløg, skær dem i tynde ringe, og gem til senere.
Pluk dild ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv. Gem ligeledes til senere.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.
Halver salaten på langs, og skyl den grundigt inde imellem bladene. Dryp den godt af for vand. Varm en stor gryde op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg salaterne kort i 2-3 min., så de falder en smule sammen, men stadig har bid.
Tilsæt skalotteløgene, og lad dem varme lidt med et minut eller to. Træk herefter gryden fra varmen, tilsæt creme fraichen, og vend det hele godt rundt. Riv godt med citronskal ned i gryden, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Bemærk, at hvis du laver mad til 4 kuverter, kan du med fordel stege salaten over to omgange og så vende det hele sammen i en skål bagefter.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 4-5 minutter på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt dildblade og hakkede dildstilke, sammen med et godt skud olivenolie eller en god klat smør. Vend grundigt rundt, og smag til med salt og peber.
Anret kartoflerne på en tallerken med fisken på siden og den stuvede salat til.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()