0
Stegt laks med dukkah-krydret hytteost med blomkål & rigatoni

Stegt laks med dukkah-krydret hytteost med blomkål & rigatoni

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hytteostcreme fraiche 18%persilledukkahcitron
0 min.
Dukkah-krydret hytteost med blomkål

Del blomkål i små buketter, og kog dem i lidt vand og salt i 2-3 min., så de stadig har bid. Lad dem dampe af i en sigte. Rør imens hytteost og creme fraiche sammen. Vend med de kogte let afkølede blomkål. Smag til med salt og peber, hakket persille og lidt fintrevet citronskal (gem lidt til pynt) samt dukkah (brug ca. det halve her) og citronsaft. 

15 min.
Rigatoni

Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand. Se anvisning på pakken. Dræn vandet fra, og vend pastaen med lidt smør eller olivenolie og revet citronskræl.

ASC laks med skind
20 min.
Laks

Krydr fisken med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. afhængig af tykkelse. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

dukkah
25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med det sidste dukkah. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?