Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skrub kartoflerne grundigt, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag kartoflerne på en bageplade i ca. 25 min., til de er møre, og har taget godt med farve.
Hvis du laver mad til 1-2 kuverter, kan du også råstege kartoflerne på en pande, evt. skåret i lidt mindre stykker.
Skræl det yderste lag af løgene, og skær dem i både. Skrub gulerødderne grundigt, kom gulerødder og løg op i en gryde, og dæk bunden af gryden med vand. Tilsæt lidt salt, og damp grøntsagerne sprødmøre under låg i 3-4 min.
Hak løvstikken groft med en kniv, og brug både stilke og blade.
Halvér citronen, og steg den helt mørk og karamelliseret på skærefladen på en pande.
Kom fløden op i en skål, og tilsæt godt med saft fra den stegte citron. Pisk fløden let med en gaffel, så den tykner, og smag til med lidt salt og evt. lidt sukker.
Rengør panden fra før, og varm den op igen ved høj varme. Tilsæt en smule olie, og steg laksen i 3-4 min på skindsiden, og derefter max 30 sekunder på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider. Krydr med lidt salt.
Hæld vandet fra de dampede grøntsager, og drys løvstikke henover.
Anret kartofler, laks og grøntsager på en tallerken, og kom lidt mormordressing over retten.
Kundekommentarer ()