0
Stegt laks med grünkern salat med dijon, peberrod, rødbeder & kapers

Stegt laks med grünkern salat med dijon, peberrod, rødbeder & kapers

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbeder
1 min.
Rødbeder:

Kog de skyllede rødbeder møre i rigeligt godt saltet vand, det tager ca. 30 minutter. Giv de varme rødbeder et kuldechok under rindende koldt vand i et par minutter. Fjern top og bund på rødbederne ved at skære dem af. Smut skindet af rødbederne, skær dem i mundrette stykker, og læg dem i en skål.

grünkernskalotteløgbredbladet persillecitrongrov Dijon sennepkaperspeberrod
5 min.
Grünkern salat:

Kog grünkern i dobbelt volumen vand tilsat lidt salt. Kog dem ved svag varme i 20 minutter. Kom de kogte korn i en sigte, og lad dem dryppe grundigt af. Rør den grove sennep med citronsaft, og pisk dobbelt volumen af din bedste olivenolie i sammen med fintreven skal af citron (kun det gule). Vend de drænede korn i sammen med fintsnittede skalotteløg, hakkede kapers, plukket og grofthakket persille samt de kogte, skårne rødbeder. Smag til med revet peberrod, salt, peber, lidt sukker samt evt. mere citronsaft.

ASC laks med skind
40 min.
Laks:
Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden  i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og kødet er blevet mat i farven, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den skal kun akkurat lige være gennemstegt.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pynt med lidt plukket persille og frisk kværnet sort peber.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?