0
Stegt laks med helstegt blomkål, quinoa, æg, grov sennep og estragon

Stegt laks med helstegt blomkål, quinoa, æg, grov sennep og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først. 

  1. Start med at smelte 50-100 g smør i en gryde og vend det med  finthakket estragon (gem lidt til pynt) og et generøst skud salt og peber
  2. Fjern de grønne blade fra blomkålen og skær et lille stykke af bunden, så det kan stå stabilt.
  3. Kom bagepapir i et ildfast fad eller på en bageplade, og placer blomkålen i midten og pensl med lidt af estragonsmørret over hele blomkålen.
  4. Bag blomkålen ved 200 grader i 30-40 minutter afhængig af størrelse.
  5. Pensl et par gange med mere smør undervejs
  6. kog æggene i 7-8 minutter, køl dem let ned, pil og hak dem
  7. Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand
  8. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt den dobbelte mængde vand og lidt salt
  9. Kog quinoa under låg ved svag varme i ca. 15-18 minutter
  10. Lad quinoaen dryppe af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra
  11. Vend den kogte lune quinoa med stegesmørret fra blomkålen samt grov sennep og evt. et skvat god eddike – smag til med salt og peber.
  12. del evt. laksen i 2 stykker og krydr med salt og peber
  13. Steg laksestykkerne på skindsiden i olie/klaret smør på en pande ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse.
  14. Vend fisken, når den er sprød og gylden, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere laksen med et saftigt indre.

Anretning

Som vist på billedet – kom quinoa og æg ovenpå det stegte blomkål og drys med det sidste estragon.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?