0
Stegt laks med karamelliserede gulerødder og perlespelt i bagnet verd

Stegt laks med karamelliserede gulerødder og perlespelt i bagnet verd

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Perlespelt:

Kog kernerne møre i rigeligt, saltet vand. Det tager ca. 12-15 min. Dræn vandet fra, og lad kernerne afdryppe og køle lidt ned i sigten.

ansjoserkapersbredbladet persilleolivenolie, ekstra jomfrueddike
5 min.
Bagnèt verd:

Pil og hak hvidløg.

Skyl persillen, tør den i en salatslynge, og hak den groft.

Kom persille og hvidløg i en morter eller blender.

Kør til en glat masse med god olivenolie, lidt af din bedste eddike (gerne en hvidvinseddike), de udvandede kapers og ansjoserne (brug også olien fra ansjoserne - den er suveræn!).

Har du lidt daggammelt hvidt brød, kan du med fordel køre lidt af det i massen. Smag til med salt og peber.

gulerødder
15 min.
Gulerødder:

Skræl og skyl gulerødderne. Er de store, deles de på langs. Steg gulerødderne på en pande i lidt smør og olie, til de er møre med bid. Krydr med salt og peber.

perlespeltgulerødder
25 min.
Perlespelt, gulerødder & bagnèt verd

Vend de kogte kerner og gulerødder med bagnèt verd. Smag til med salt og peber.

økologisk laks med skind
30 min.
Fisk:

Krydr fisken med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. afhængig af tykkelse. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?