0
Stegt laks med karamelliserede gulerødder og perlespelt i bagnet verd

Stegt laks med karamelliserede gulerødder og perlespelt i bagnet verd

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
perlespelt
1 min.
Perlespelt:

Kog kernerne møre i rigeligt, saltet vand. Det tager ca. 12-15 min. Dræn vandet fra, og lad kernerne afdryppe og køle lidt ned i sigten.

ansjoserkapersbredbladet persilleolivenolie, ekstra jomfrueddike
5 min.
Bagnèt verd:

Pil og hak hvidløg.

Skyl persillen, tør den i en salatslynge, og hak den groft.

Kom persille og hvidløg i en morter eller blender.

Kør til en glat masse med god olivenolie, lidt af din bedste eddike (gerne en hvidvinseddike), de udvandede kapers og ansjoserne (brug også olien fra ansjoserne - den er suveræn!).

Har du lidt daggammelt hvidt brød, kan du med fordel køre lidt af det i massen. Smag til med salt og peber.

gulerødder
15 min.
Gulerødder:

Skræl og skyl gulerødderne. Er de store, deles de på langs. Steg gulerødderne på en pande i lidt smør og olie, til de er møre med bid. Krydr med salt og peber.

perlespeltgulerødder
25 min.
Perlespelt, gulerødder & bagnèt verd

Vend de kogte kerner og gulerødder med bagnèt verd. Smag til med salt og peber.

økologisk laks med skind
30 min.
Fisk:

Krydr fisken med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. afhængig af tykkelse. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

 

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.