0
Stegt laks med kartofler, tomat og fennikel
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at skrubbe kartoflerne grundigt og sæt dem derefter over at koge i rigeligt, godt saltet vand. 

Lad dem simre stille og roligt, til de lige nøjagtigt er møre - ca. 5-7 min.

små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailfennikel med topsquashskalotteløgsorte Leccino oliven, uden stencitron
5 min.
Grønt

Skyl alle grøntsagerne og pil skalotteløget.

Skær squashen ud i lange stænger. Steg dem kort på en meget varm pande i en smule olie - blot så de tager godt med farve på den ene side.

Halvér citronen og steg den på samme pande på skærefladen, til den har taget godt med farve.

Halvér tomaterne og snit skalotteløget superfint med en skarp kniv. 

Snit også fennikel i så tynde skiver som muligt - brug gerne et mandolinjern.

Hak oliven groft med en kniv.

Vend tomater, squash, fennikel, skalotteløg, oliven sammen i en skål. Tryk gerne tomaterne lidt med en gaffel, så de frigiver noget saft. Krydr med peber - men ingen salt endnu, og smag til med godt med saft fra citronen.

ASC laks med skind
20 min.
Laks

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen.

Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.

25 min.
Kartofler

Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt et generøst skud god olivenolie. Vend kartoflerne op i salaten og smag til igen - evt. med mere citronsaft og peber - og denne gang også salt.

30 min.
Anretning

Anret kartoffelsalaten i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?