Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrub kartoflerne grundigt, og sæt dem over at koge i rigeligt, godt saltet vand.
Lad dem simre stille og roligt i ca. 5-7 min., til de lige nøjagtig er møre.
Skær squashen ud i lange stænger, og steg dem kort på en meget varm pande i en smule olie, blot så de tager godt med farve på den ene side.
Halvér citronen, og steg den på samme pande på skærefladen, til den har taget godt med farve.
Halvér tomaterne, og pil og snit skalotteløget superfint med en skarp kniv.
Snit også fennikel i så tynde skiver som muligt, brug gerne et mandolinjern.
Hak oliven groft med en kniv.
Vend tomater, squash, fennikel, skalotteløg og oliven sammen i en skål.
Tryk gerne tomaterne lidt med en gaffel, så de frigiver noget saft. Krydr med peber , men ingen salt endnu, og smag til med godt med saft fra citronen.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie.
Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen.
Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et generøst skud god olivenolie.
Vend kartoflerne op i salaten, og smag til igen, evt. med mere citronsaft og peber, og denne gang også salt.
Anret kartoffelsalaten i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå.
Kundekommentarer ()