Nulstil dit kodeord



×
×
Stegt laks med kikærter, grønkål, æbler og mild hvidløg

Stegt laks med kikærter, grønkål, æbler og mild hvidløg

Opskriften er udviklet af:

Peter Nøhr Christensen
GoGreenKassen
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Efterår
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    5 stjerner
    5
    1
    1

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • 1 min.
    Kikærter

    Start med at dræne kikærterne for vand. Kom en generøs mængde olivenolie i en gryde og tilsæt kikærterne. Lun dem igennem under låg og krydr med salt og friskkværnet peber.

  • 4 min.
    Hvidløgsolie

    Pil hvidløget og riv det til en pure på den fine side af et rivejern. Bland det revne hvidløg med 4-5 spsk olivenolie.

    Hvis du laver mad til 1-2 personer skal du kun lave ca. halv mængde hvidløgsolie. 

  • 10 min.
    Grønkål

    Rib grønkålen af stilkene og læg den i iskoldt vand til senere.

  • 14 min.
    Æble

    Snit æblet i små tern og gem dem til senere.

  • 18 min.
    Persille

    Pluk persille ud i blade og snit stilkene fint med en skarp kniv.

  • 22 min.
    Grønkål

    Dryp grønkålen grundigt af for vand. Varm en pande op ved højeste varme og tilsæt lidt olie. Steg grønkålen hårdt i 2-3 minutter, til den er faldet lidt sammen. Tilsæt så persilleblade og stilke til panden, vend det rundt og kom det hele op i en skål. Vend hvidløgsolien i og smag til med salt og friskkværnet peber. 

    Bemærk at hvis du laver mad til 3-4 personer kan du med fordele stege grønkålen over flere gange, så panden ikke køler ned af den store mængde kål.

  • 28 min.
    Laks

    Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 4-5 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.

  • 35 min.
    Anretning

    Lun kikærterne op igen og anret dem i bunden af en dyb tallerken. Kom laksen ovenpå og grønkålen ved siden af. Slut af med at drysse æbletern ud over retten.

    Velbekomme!

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af GoGreenKassen.
    Prøv GoGreenKassen
  • Kikærter

    Start med at dræne kikærterne for vand. Kom en generøs mængde olivenolie i en gryde og tilsæt kikærterne. Lun dem igennem under låg og krydr med salt og friskkværnet peber.

  • Hvidløgsolie

    Pil hvidløget og riv det til en pure på den fine side af et rivejern. Bland det revne hvidløg med 4-5 spsk olivenolie.

    Hvis du laver mad til 1-2 personer skal du kun lave ca. halv mængde hvidløgsolie. 

  • Grønkål

    Rib grønkålen af stilkene og læg den i iskoldt vand til senere.

  • Æble

    Snit æblet i små tern og gem dem til senere.

  • Persille

    Pluk persille ud i blade og snit stilkene fint med en skarp kniv.

  • Grønkål

    Dryp grønkålen grundigt af for vand. Varm en pande op ved højeste varme og tilsæt lidt olie. Steg grønkålen hårdt i 2-3 minutter, til den er faldet lidt sammen. Tilsæt så persilleblade og stilke til panden, vend det rundt og kom det hele op i en skål. Vend hvidløgsolien i og smag til med salt og friskkværnet peber. 

    Bemærk at hvis du laver mad til 3-4 personer kan du med fordele stege grønkålen over flere gange, så panden ikke køler ned af den store mængde kål.

  • Laks

    Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 4-5 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.

  • Anretning

    Lun kikærterne op igen og anret dem i bunden af en dyb tallerken. Kom laksen ovenpå og grønkålen ved siden af. Slut af med at drysse æbletern ud over retten.

    Velbekomme!

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af GoGreenKassen.
    Prøv GoGreenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Gæste & weekend menu

Nu gør vi det nemlig muligt at nyde en gourmet restaurant oplevelse hjemme ved dit eget spisebord! Vores huskok har udarbejdet en udsøgt 3 retters men...

Pris fra
598,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Koldrøget Fanø Laks

Original Fanø Laks er en prisbelønnet og ganske særlig specialitet, som har modtaget Børsens Fødevarepris for "Sublim smag og råvarekvalitet".

Pris fra
189,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse