0
Stegt laks med kikærter, grønkål, æbler og mild hvidløg

Stegt laks med kikærter, grønkål, æbler og mild hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærter i vand
1 min.
Kikærter

Start med at dræne kikærterne for vand. Kom en generøs mængde olivenolie i en gryde og tilsæt kikærterne. Lun dem igennem under låg og krydr med salt og friskkværnet peber.

hvidløg
4 min.
Hvidløgsolie

Pil hvidløget og riv det til en pure på den fine side af et rivejern. Bland det revne hvidløg med 4-5 spsk olivenolie.

Hvis du laver mad til 1-2 personer skal du kun lave ca. halv mængde hvidløgsolie. 

grønkål
10 min.
Grønkål

Rib grønkålen af stilkene og læg den i iskoldt vand til senere.

rødt æble
14 min.
Æble

Snit æblet i små tern og gem dem til senere.

bredbladet persille
18 min.
Persille

Pluk persille ud i blade og snit stilkene fint med en skarp kniv.

grønkål
22 min.
Grønkål

Dryp grønkålen grundigt af for vand. Varm en pande op ved højeste varme og tilsæt lidt olie. Steg grønkålen hårdt i 2-3 minutter, til den er faldet lidt sammen. Tilsæt så persilleblade og stilke til panden, vend det rundt og kom det hele op i en skål. Vend hvidløgsolien i og smag til med salt og friskkværnet peber. 

Bemærk at hvis du laver mad til 3-4 personer kan du med fordele stege grønkålen over flere gange, så panden ikke køler ned af den store mængde kål.

ASC laks med skind
28 min.
Laks

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 4-5 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.

rødt æble
35 min.
Anretning

Lun kikærterne op igen og anret dem i bunden af en dyb tallerken. Kom laksen ovenpå og grønkålen ved siden af. Slut af med at drysse æbletern ud over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?