0
Stegt laks med kikærter små peberfrugter, tomat, grønne oliven og brøndkarsesalat

Stegt laks med kikærter små peberfrugter, tomat, grønne oliven og brøndkarsesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fremgang:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Start med at skylle alle grøntsager i koldt vand.

2. Kom kikærterne i et dørslag eller en sigte og skyl dem grundigt med lunt vand – lad dem dryppe af.

3. Del de små peberfrugter i halve.

4. Skær tomater i tern.

5. Pil og finthak hvidløg.

6. Skær oliven i skiver.

7. Varm en sautépande op, og steg peberfrugterne i et par minutter.

8. Tilsæt humuskrydderi, hvidløg, tomat og oliven, og sauter et par minutter.

9. Tilsæt de kogte kikærter, og smag til med salt og peber.

10. Krydr laksen med salt og peber. Steg den på skindsiden på en varm pande ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse. Vend fisken, når den er sprød og gylden, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Steg gerne et par hele letknuste hvidløgsfed med.

11. Vend brøndkarse i lidt olivenolie og lidt af dine gode vineddiker (eller et par dråber citron), og krydr salaten med salt og peber.

Humuskrydderi: Spidskommen, sød paprika, sort peber og chilipeber.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?