0
Stegt laks med palmekål, rød quinoa, koriander og dukkah

Stegt laks med palmekål, rød quinoa, koriander og dukkah

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

palmekålrød quinoa
Quinoa og palmekålssalat:

Her har jeg brugt den velsmagende og omega 3-fyldte "superfood" quinoa (som udtales Keen-Wah og stammer fra Andesbjergene i Sydamerika). Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dette er vigtigt pga. det høje indhold af saponiner. Dræn den godt, og rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddet og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det netop dækker quinoaen og kog i 10 min. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt og lad quinoaen køle lidt af. Soigner palmekålen ved at skære den træede del af bunden af og kassere denne. Skær kålen i ultratynde strimler og blancher denne i godt saltet vand i ca 30 sekunder. Vend den kogte quinoa og palmekål sammen med halvdelen af dukkah’en. Pluk og skyl koriander, og hak 2/3 af det. Vend det i sammen med god olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Skyl og tør salaten og pluk den i mundrette stykker, som vendes i salaten.

ASC laks med skind
Laks:

Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for meget. Vær ikke bange for at servere laksen med et let "rødt" og saftigt indre.

Anretning:

Som vist på billedet. Drys med det sidste dukkah, og pynt med det sidste koriander.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?