0
Stegt laks med pappardelle, courgetter og pesto

Stegt laks med pappardelle, courgetter og pesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Fjern skindet og skær laksen i stykker på ca. 4 x 4 cm. Krydr med salt og peber. Steg dem på den modsatte side af "skindsiden" i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 2-3 min. (afhængig af tykkelse). Vend dem når de er sprøde og gyldne - steg dem derefter i meget kort tid på den anden side (ca. 1 minut) og server straks.

Pesto: Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. Hæld dem i en minihakker/foodprocessor og tilsæt 2 dl ekstra jomfru olivenolie, basilikumblade (brug IKKE stilkene, da de gør pestoen trevlet), 35 g revet parmesanost, 2 fed hvidløg og lidt salt.

Courgetter: Sørg for at bruge små faste courgetter - er de lidt store deles de i 4 stykker på langs og den bløde midte med kernerne skæres fra og kasseres. Skær courgetterne i 3-4 mm tynde skiver. Pil 4 fed hvidløg, skær dem i tynde skiver og rist dem på en pande i ekstra jomfru olivenolie ved medium varme til de netop begynder at blive gyldne. Tilsæt courgetterne og rist videre til de bliver gyldne. Krydr med salt og sort peber. Denne proces er vigtig for retten - gør det evt. på 2 pander eller over 2-3 gange da der ikke må være for meget på panden.

Pasta: Kog pastaen efter anvisning på emballagen - husk de gerne må være lidt al dente.

Anretning: Dræn pastaen og vend de ristede courgetter i, riv 35 g parmesan over og vend det hele rundt sammen med pestoen. Sørg for at smage godt til med salt og rigeligt knust sort peber. Læg laksestykkerne oven på og drys evt. med lidt frisk basilikum.

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?