0
Stegt laks med frisk pappardelle med cremet spinat og Slåensø ost

Stegt laks med frisk pappardelle med cremet spinat og Slåensø ost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spinatfløde 38% (piskefløde)zittauerløghvidløgSlåensø osten
1 min.
Stuvet spinat

Rib spinaten, og kasser stilkene. Skyl den grundigt i 2 hold koldt vand. Slyng den tør i en salatslynge. Pil og hak både løg og hvidløg fint. Riv osten. Sauter løg og hvidløg af i en klump smør på en sautépande eller sauteause. Krydr med salt og peber. Tilsæt spinat, og lad den sautere, til den falder sammen. Kom fløde på, og kog ind til en cremet konsistens. Kom den revne ost i, og smag til med salt og peber. 

12 min.
Fisk:

Krydr fisken med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. afhængig af tykkelse. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på, ikke at give laksen for meget. Den skal kun akkurat lige være gennemstegt.

pappardelle
15 min.
Pasta

Kog pastaen i 2-3 min. i rigeligt godt saltet vand. Skal smage salt som en mundfuld af Middelhavet! Dræn vandet fra i en sigte eller dørslag. Vend pastaen i den stuvede spinat, og kog igennem.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?