0
Stegt laks med pasta og bagte tomater
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Fjern skindet og skær laksen i 4 brede stykker. Krydr med salt og peber. Steg på den modsatte side af ’skindsiden’ i smør/olie på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend dem når den er sprød og gylden og steg dem derefter meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side og server straks.

Bagte tomater: Tomaterne halveres og sættes med skærefladen opad i et ildfast fad. Krydr med salt og peber samt lidt rørsukker. Drys hakket timian og hvidløg over og fordel balsamico og olivenolie på tomaterne. Bag dem i ovnen ved 130 grader i 1 time til 5 kvarter – åbn gerne ovnen et par gange for at slippe damp ud – de skal være som semi-dried tomater, og her har du så genvejsfiffet hvis du ikke orker selv at lave dem! Det betaler sig dog da du får saucen til at vende i pastaen samtidigt!

Syltet citron: Skyl en økologisk citronen og skæl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule, intet af det hvide) og skær skallen i så fine strimler som muligt, dette kan også gøre med et ’Juliennejern’. Hæld ½ tsk. fint salt og saften fra citronen over skallen og lad det trække i en times tid.

Pasta: Kog pastaen efter anvisning på pakken/posen – husk de gerne må være lidt al dente. Dræn pastaen og vend tomaterne sammen med olie/balsamico i, riv halvdelen af parmesanen på og vend de ristede og knuste pinjekerner deri. Tilsæt hakket persille og ca. halvdelen af den syltede citronskal og vend det hele rund – sørg for at smage godt til med salt og rigeligt knust sort peber.

Anretning: Som anvist på billedet – med lidt syltet citron og citrontimian, riv den anden halvdel af parmesanen over.

Servér godt brød og evt. samt evt. en grøn salat dertil.

Pas nu på ikke at give laksen for meget – den smager SÅ meget bedre hvis den er lidt understegt i forhold til hvis den får for længe – vær ikke bange for at servere den med et saftigt indre!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?