0
Stegt laks med peanutsauce, nudler og broccoli
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nudler
1 min.
Nudler

Bring en gryde i kog med rigeligt, godt saltet vand. Kog nudlerne, til de er al dente. Sigt herefter vandet fra, og vend nudlerne med et par dråber olivenolie, så de ikke klistrer sammen. Opbevar dem i en skål under låg indtil servering.

peanutbutterkokosmælktamari/soyalime
5 min.
Peanutssauce

Mens vandet til nudlerne koger op, kan du komme peanutbutter og kokosmælk op i en lille kasserolle og koge det igennem et par minutter.

Smag til med godt med limesaft og salt eller soya, hvis du har. Gem lidt limesaft til gulerødderne.

10 min.
Grønt

Skyl broccoli, og skræl gulerødderne. Skær broccolien ud i små buketter, og snit gulerødderne i strimler.

Varm en stor pande godt op, og tilsæt en smule olivenolie. Steg broccolibuketterne i ca. 3-4 min., til de har taget en smule farve og er møre med bid. Krydr med lidt salt.

Vend gulerødderne med lidt fintrevet limeskal og -saft.

ASC laks med skind
20 min.
Laks

Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen. Tilsæt lidt olie, og steg laksen på skindsiden i ca. 3-4 min, til kødet netop er blevet mat i farven. Vend herefter, og steg yderlige 30 sek. til 1 minut.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

peanuts
30 min.
Anretning

Vend nudlerne med peanutssaucen. Anret de rå gulerødder, broccoli og laks ovenpå, og slut af med et drys peanuts.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?