0
Stegt laks med quinoa, squash, lime og koriander
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
quinoa
1 min.
Quinoa

Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dræn den godt, og rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddet og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det netop dækker quinoaen og kog i 10 min. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min.

ASC laks med skind
4 min.
Laks

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.

lille squashkorianderlime
10 min.
Squash

Skær squashen i små tern på størrelse med sukkerterninger. Mariner ternene i rigeligt saft og fintrevet skal fra limefrugt, et godt skud olivenolie, salt og friskkværnet peber. 

Hak korianderen groft, og vend den sammen med squashen.

små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
15 min.
Tomater

Halver tomaterne, og vend dem i en smule olivenolie, lidt salt og friskkværnet peber.

ASC laks med skind
18 min.
Laks

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 4-5 minutter på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.

25 min.
Anretning

Smag quinoaen til med lidt olivenolie, salt og friskværnet peber. Anret den i en dyb tallerken med laksen ovenpå og marineret squash og tomater rundt om.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?