Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dræn den godt, og rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddet og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det netop dækker quinoaen og kog i 10 min. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.
Skær squashen i små tern på størrelse med sukkerterninger. Mariner ternene i rigeligt saft og fintrevet skal fra limefrugt, et godt skud olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Hak korianderen groft, og vend den sammen med squashen.
Halver tomaterne, og vend dem i en smule olivenolie, lidt salt og friskkværnet peber.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 4-5 minutter på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Smag quinoaen til med lidt olivenolie, salt og friskværnet peber. Anret den i en dyb tallerken med laksen ovenpå og marineret squash og tomater rundt om.
Velbekomme!
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()