0
Stegt laks med ristede gnocchi, broccoli og parmesan

Stegt laks med ristede gnocchi, broccoli og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gnocchihvidløgolivenolie, ekstra jomfrubroccoliforårsløgparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Gnocchi:

Kom de rå gnocchi på en varm pande med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 min. til de er gyldne og lækre.

Kom masser af tynde pillet skiver hvidløg ved og rist med til de er gyldne uden at branke.

Skyl og skær broccoli og forårsløg evt. på et mandolinjern i 2-3 mm tynde skiver (du kan godt rive det meste af stænglen fra broccolien med) og kom det på panden sammen med gnocchi og hvidløg og steg videre i et minut.

Riv nu halvdelen af parmesanen og kom det i og vend rundt. Smag til med salt og peber og servér.

ASC laks med skindsmørolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Fisk:

Krydr fisken med salt og peber. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken når den er sprød og gylden, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1. min) på den anden side.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget - den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe - vær ikke bange for at servere den med et saftigt indre!

citronparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning:

Som vist - riv det sidste parmesan over og dryp med lidt af din bedste olivenolie samt lidt citronsaft.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?