Kog spelt i rigeligt, saltet vand i 12-15 minutter. Kom de kogte kerner i en sigte, og lad dem dryppe og køle af.
Riv den gule skal af citronen på den fine side af rivejernet. Pres derefter saften af citronen. Rør begge dele med ca. samme mængde sukker som der er citronsaft, og rør til sukkeret er helt opløst. Rør nu med god olivenolie til en passende smag. Pluk estragonbladene af stilkene, og hak dem fint. Kom dem i dressingen, og smag til med salt og peber.
Soigner de grønne asparges og kasser den nederste træede del. Skær i ultratynde strimler - brug gerne et manolinjern. Vend det med de kogte speltkerner, tern af tomater, fintsnittet forårsløg samt smuldret feta. Vend det hele med estragondressingen.
Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og kødet er blevet mat i farven. Steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.
Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for lang tid. Vær ikke bange for at servere den med et let rødt og saftigt indre.
Som vist på billedet.
Kundekommentarer ()