0
Stegt laks med grønne asparges og perlespelt

Stegt laks med grønne asparges og perlespelt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Perlespelt

Kog spelt i rigeligt, saltet vand i 12-15 minutter. Kom de kogte kerner i en sigte, og lad dem dryppe og køle af.

citronestragon
2 min.
Estragon-citrondressing

Riv den gule skal af citronen på den fine side af rivejernet. Pres derefter saften af citronen. Rør begge dele med ca. samme mængde sukker som der er citronsaft, og rør til sukkeret er helt opløst. Rør nu med god olivenolie til en passende smag. Pluk estragonbladene af stilkene, og hak dem fint. Kom dem i dressingen, og smag til med salt og peber.

grønne aspargesKota-ostforårsløgtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
15 min.
Salat

Soignér de grønne asparges og kassér den nederste træede del. Skær i ultratynde strimler - brug gerne et mandolinjern.

Vend med de kogte speltkerner, tern af tomater, fintsnittet forårsløg samt smuldret kota ost. Vend det hele med estragondressingen.

ASC laks med skind
25 min.
Laks

Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse).

Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og kødet er blevet mat i farven. Steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og servér straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for lang tid. Vær ikke bange for at servere den med et let rødt og saftigt indre.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?