0
Stegt mørksejfilet med salviestuvede majs og cremet polenta

Stegt mørksejfilet med salviestuvede majs og cremet polenta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
forårsløg
1 min.
Forårsløg

Skær top og bund af løgene, og skyl dem grundigt i koldt vand.

polentamelparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Polenta

Kog 8 dl letsaltet vand (eller sødmælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og pisk polentaen i. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad polentaen hvile 4-5 minutter under låg. Rør med revet parmesan (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber.

majskolberskalotteløgsalvieparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Majs

Fjern bladene, og skær majskornene af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt 1/2 dl vand, og lad majsene koge ind, til vandet er helt fordampet. Tilsæt finthakkede, plukkede salvieblade og det sidste revne parmesan. Smag til med salt og peber.

mørksejfilet uden skindforårsløg
30 min.
Fisk & forårsløg
Del fisken i portionsstykker. Krydr med salt og peber på begge sider, og vend fisken i lidt grov rug- eller hvedemel.

Steg fisken i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op.

Vend fisken, krydr igen med salt og peber og tæl til 30, så er fisken klar til servering.

Steg forårsløg med på panden de sidste 2 minutter - krydr med salt og peber.

40 min.
Anretning

Som vist på billedet. Pynt med det sidste af salvien, og riv evt. den sidste rest parmesan over retten ved bordet!

Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver, og stegt sprød i lidt olie på en pande.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?