0
Stegt mørksejfilet med salviestuvede majs med parmesan dertil cremet polenta og stegte løg

Stegt mørksejfilet med salviestuvede majs med parmesan dertil cremet polenta og stegte løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Mælk, Rugmel, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
forårsløg
1 min.
Forårsløg:

Skær top og bund af løgene, og skyl dem grundigt i koldt vand.

polentamelparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Polenta:

Kog 8 dl letsaltet vand (eller sødmælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og pisk polentaen i. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad polentaen hvile 4-5 minutter under låg. Rør med revet parmesan (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber.

majskolberskalotteløgsalvieparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Majs:

Fjern bladene, og skær majskornene af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt 1/2 dl vand, og lad majsene koge ind, til vandet er helt fordampet. Tilsæt finthakkede, plukkede salvieblade og det sidste revne parmesan. Smag til med salt og peber.

mørksejfilet uden skindforårsløg
30 min.
Fisk & forårsløg:
Del fisken i portionsstykker. Krydr med salt og peber på begge sider, og vend fisken i lidt grov rug- eller hvedemel.

Steg fisken i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op.

Vend fisken, krydr igen med salt og peber og tæl til 30, så er fisken klar til servering.

Steg forårsløg med på panden de sidste 2 minutter - krydr med salt og peber.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pynt med det sidste af salvien, og riv evt. den sidste rest parmesan over retten ved bordet!

Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver, og stegt sprød i lidt olie på en pande.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?