0
Stegt laks med sorghum-rødbedesalat med purløg, sesam og tahin

Stegt laks med sorghum-rødbedesalat med purløg, sesam og tahin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Kogte sorghum:

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt. Kog sorghum i 20-25 min. Dræn vandet fra, og lad sorghum dryppe af i en sigte i et par minutter.

sesamfrø
5 min.
Sesam:
Kom sesamfrø i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 min. i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Gem lidt til anretning, kom resten af frøene i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.
purløgcitronsesamfrøtahinristet sesamolie
10 min.
Sesam tahin dressing med purløg:

Skyl citronen. Riv den gule skal af frugten, og pres derefter saften fra. Rør tahin, citronsaft og citronskal sammen med ristede sesam, sesamolie og olivenolie til en lind letflydende dressing. Juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag til med salt og lidt sukker. Skyl purløg, hak det fint, og vend i til sidst.

rødbedersorghum
25 min.
Sorghum & rødbedesalat:

Skræl og skyl rødbederne grundigt. Skær rødbederne i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern, og kom skiverne i iskoldt vand i 5 min. Dræn vandet fra rødbederne, og slyng dem tørre i en salatslynge. Vend rødbederne sammen med de kogte sorghum og sesamdressingen med purløg. Smag til med salt og peber.

ASC laks med skind
30 min.
Laks:
Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden (se video ovenover) i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med de sidste sesamfrø.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?