0
Stegt laks med perlebyg & rødbedesalat med sesam og tahin

Stegt laks med perlebyg & rødbedesalat med sesam og tahin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Kogte perlebyg:

Kom perlebyg i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte i et par minutter.

sesamfrø
5 min.
Sesam:
Kom sesamfrø i et ildfast fad og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Gem lidt til anretningen og kom resten af dem i en morter med lidt groft salt og knus dem let.
purløg1citronsesamfrøtahin
10 min.
Sesam tahin dressing med purløg:

Skyl citronen. Riv den gule skal af frugten og pres derefter saften fra. Rør tahin, citronsaft og citronskal sammen med ristede sesam og olivenolie til en lind letflydende dressing - juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag til med salt og lidt sukker. Skyl purløg, hak det fint og vend i til sidst.

rødbederperlebyg
25 min.
Perlebyg & rødbedesalat:

Skræl og skyl rødbederne grundigt. Skær rødbederne i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern og kom skiverne i iskoldt vand i 5 minutter. Dræn vandet fra rødbederne og slyng dem tørre i en salatslynge. Vend rødbederne sammen med de kogte perlebyg og sesamdressingen med purløg. Smag til med salt og peber.

ASC laks med skind
30 min.
Laks:
Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden (se video ovenover) i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.

35 min.
Anretning:

Som vist - drys med de sidste sesamfrø.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?