Kom perlebyg i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte i et par minutter.
Skyl citronen. Riv den gule skal af frugten og pres derefter saften fra. Rør tahin, citronsaft og citronskal sammen med ristede sesam og olivenolie til en lind letflydende dressing - juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag til med salt og lidt sukker. Skyl purløg, hak det fint og vend i til sidst.
Skræl og skyl rødbederne grundigt. Skær rødbederne i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern og kom skiverne i iskoldt vand i 5 minutter. Dræn vandet fra rødbederne og slyng dem tørre i en salatslynge. Vend rødbederne sammen med de kogte perlebyg og sesamdressingen med purløg. Smag til med salt og peber.
Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.
Som vist - drys med de sidste sesamfrø.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()