0
Stegt laks med spaghetti, grønne bønner, courgette, rucola og stegte hvidløg

Stegt laks med spaghetti, grønne bønner, courgette, rucola og stegte hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skær courgette i mundrette stykker
  2. Pil og hak hvidløg fint
  3. Nip bønnerne og kog dem i 5-7 min. Kom derefter bønnerne over i en skål, og køl dem hurtigt ned med iskoldt vand
  4. Rist courgetterne af i halvt olivenolie/halvt smør i en sautepande. 
  5. Når det er godt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som ristes med et par minutter. Tilsæt bønner som ristes med i 5-7 minutter.
  6. Smag til med salt og peber og halvdelen af parmesanen der er revet fint 
  7. Kog imens pastaen i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (det skal smage salt som havvand, siger italienerne) med et par teskefulde olivenolie. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe godt af i et dørslag.
  8. Vend den kogte spaghetti med sautéen
  9. Krydr laksen med salt og peber på kødsiden. 
  10. Varm en (se video ovenover)god støbejerns eller slip let pande op til medium til høj varme. 
  11. Steg laksen på skindsiden på en den varm pande ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse. Når laksen er sprød og gylden på skindsiden tilsættes et par klumper frisk smør og der skrues ned til medium varme. 
  12. Steg derefter laksen i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side mens du drypsteger.
  13. Vend skyllet rucola i pastaen og server straks.
Anretning

Som vist – riv det sidste parmesan over retten ved bordet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?