0
Stegt laks med spaghetti, peccorino, estragon og broccoli.

Stegt laks med spaghetti, peccorino, estragon og broccoli.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Laks (se video ovenover): Krydr laksen med lidt salt på begge sider. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Broccoli med peccorino: Skyl broccoli, og skær det i 2-3 mm tynde skiver – evt. på et mandolinjern (brug gerne det meste af stokken også – kassér dog den nederste træede del!). Rist broccoli på en pande i olivenolie sammen med finthakket hvidløg samt skalotteløg. Kom et par spsk. vand ved, og riv halvdelen af peccorinoen i! Tilsæt plukkede og hakkede estragonblade og vend den kogte pasta i sammen med et par klumper smør og lidt olivenolie. Smag til med salt og peber samt revet peccorino.

Pasta. Kog pastaen i rigeligt vand. (Det skal smage salt som Middelhavet!) Tilsæt 1-2 tsk olivenolie til vandet. Kog pastaen i henhold til kogetiden angivet på posen. Dræn i et dørslag.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget - den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe - vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre!

Anretning: Som vist på billedet – pynt med lidt plukket estragon og riv lidt ekstra peccorino over lige inden servering.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?