0
Stegt laks med spinatpasta, creme fraiche og broccoli
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
skalotteløgbroccolibabyspinat
1 min.
Grønt

Start med at sætte en stor grydefuld vand over med et godt skud salt til at koge pasta i.

Skyl broccoli, og skær den ud i små buketter.

Skræl skalotteløget, og snit det fint.

Skyl babyspinaten, og dræn den for vand.

creme fraiche 38%citronbabyspinat
10 min.
Sauce

Kom creme fraiche, lidt salt, lidt friskkværnet sort peber, godt med fintrevet citronskræl, spinat og chiliflager (efter smag) op i en skål. Gem til senere.

spaghetti, 50% fuldkorn
15 min.
Broccoli

Kom broccolibuketterne op i pastakogevandet, og lad dem blanchere i blot 1-2 min. Læg dem herefter over i en skål. Fjern evt. rester af broccoli i kogevandet, og kog det op igen. Kog pastaen, til den er al dente - smag dig frem. Husk at gemme lidt af kogevandet.

ASC laks med skind
20 min.
Fisk

Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt en smule olie. Steg laksen på skindsiden i 3-4 min., og derefter på kødsiden i ca. 30 sekunder. Krydr med salt og friskkværnet peber. 

30 min.
Anretning

Kom ca. 1 spsk pastakogevand pr. kuvert op i skålen med creme fraiche. Tilsæt så den drænede pasta, og rør grundigt rundt.

Anret i en dyb tallerken med stykker af fisk ovenpå og broccoli på siden. 

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?