0
Stegt laks med sprød panisse dertil broccolisalat med pinjekerner og tranebær

Stegt laks med sprød panisse dertil broccolisalat med pinjekerner og tranebær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Mælk

Fremgangsmåde

  1. Kog 0,5 liter vand (pr. pose med 125 g kikærtemel) op med lidt god olivenolie (3 spsk. pr pose mel) og godt med salt (1 tsk pr pose mel) 
  2. Sigt kikærtemelet igennem en sigte ned i en skål. Hæld den sigtede kikærtemel ned i det kogende vand mens der piskes som en besat med et piskeris i 1-2 minutter mens grøden kommer op til kogepunktet.
  3. Lad grøden simre for meget svag varme i ca. 8-10 minutter mens der omrøres jævnligt, pas på det brænder nemt på.
  4. Riv parmesanen og kom halvdelen i panisse-massen
  5. Nu hældes panisse-massen i en lille olieret bradepande. Den skal ca. have 1,5 cm. tykkelse. Brun evt en olieret dejskraber til at jævne det ud.
    Alternativt kan det jævnes ud imellem 2 stykker bagepapir.
  6. Lad massen køle helt af i køleskabet eller i fryseren (er du den beredte type kan du snildt lave denne del af retten dagen før)
  7. Skær nu den kolde panissemasse i pommes frites lignende stykke stykker med en våd varm kniv. 
  8. Friter panissestykkerne i olie til de er gyldne og sprøde. Enten i en lille friteause eller på en pande i rigeligt fedstof.
  9. Kom de sprøde panissestykker på fedtsugende papir og drys med salt og peber og server straks
  10. Rist pinjekerner gyldne på en pande i lidt olivenolie – drys med fint salt og hak dem fint
  11. Del broccoli i små buketter. Blancher i rigeligt, godt saltet vand i 1 minut. Køl broccolibuketterne af i koldt vand, kom dem i en sigte, og dryp dem af
  12. Vend broccoli sammen med det sidste parmesan, pinjekerner, tranebær samt salt, sukker og peber og et par generøse splash god olivenolie.
  13. Skrab evt. skællene af laksen hvis du vil spise skindet. 
  14. Krydr laksen med salt og peber på kødsiden. 
  15. Varm en god støbejerns eller slip let pa (se video ovenover)nde op til medium til høj varme. Steg laksen på skindsiden på en den varm pande ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse. 
  16. Når laksen er sprød og gylden på skindsiden tilsættes et par klumper frisk smør og der skrues ned til medium varme. Steg derefter laksen i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side mens du drypsteger
Anretning

Som vist

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?