0
Stegt laks med svampe og stuvet spinat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub kartoflerne, og halver dem. Kog dem derefter i vand med salt i 8-10 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør, lidt olivenolie og salt og peber til gryden. Læg låg på igen og ryst rundt. Kom kartoflerne i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 225 grader, til kartoflerne er gyldne og sprøde (ca. 15-20 min). Vend med finthakket skalotteløg (brug det halve her), og server straks.

Svampe og spinat: Skyl svampene grundigt, dup dem tørre og skær dem i 3-4 mm tykke skiver. Rist svampene af i lidt smør i en tykbundet gryde. Når svampene er gyldne, tilsættes finthakket hvid- og skalotteløg og der krydres med salt og peber. Rist i yderligere 30 sekunder. Skyl spinaten grundigt 2 gange, og lad den helt afdryppe, gerne i en salatslynge. Kom spinaten i gryden til svampe og løg. Lad spinaten falde sammen, mens du rører i det. Tilsæt fløde og kog retten ind til en let cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Laks (se video ovenover): Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.

Anretning: Som vist på billedet.

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?