0
Stegt laks med vadouvan dertil kheere ka raita og sesamstegte blomkål

Stegt laks med vadouvan dertil kheere ka raita og sesamstegte blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflervadouvan
1 min.
Kartofler:
  • Tænd ovnen på 225 grader
  • Skrub og skyl kartoflerne. Del dem i kvarte og kog dem i 5-8 minutter i letsaltet vand.
  • Dryp kartoflerne af, og vend med 1/3 af vadouvankrydderiet samt salt, peber og olivenolie.
  • Kom dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir på, og steg dem sprøde i ovnen i ca. 20-25 minutter.
blomkålsesamfrø
5 min.
Blomkål:
  • Del blomkål i små ensartede buketter
  • Kog blomkål i godt saltet vand i 2 minutter
  • Vend dem med lidt god olivenolie, sesamfrø og salt.
ASC laks med skindvadouvan
7 min.
Laks
  • Kom laks og det sidste vadouvan lidt salt og sukker i en plastpose, og ryst laksen i krydderiet, til det hele er dækket.
  • Luk posen tæt til, og lad den trække lidt.
agurkmyntegræsk yoghurtcitron
11 min.
Kheere ka raita:
  • Riv agurken i fine strimler (gerne på et mandolinjern)
  • Drys med lidt salt og vend rundt. Lad det trække i 5 min.
  • Knug saften fra agurkerne, og vend dem i yoghurt sammen med hakket mynte (gem lidt blade til pynt)
  • Smag raitaen til med sort peber og lidt citronsaft, og anret i en skål.
  • Pynt med lidt mynteblade.
ASC laks med skindblomkål
20 min.
  • Kom laksen i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad.
  • Dryp med lidt olivenolie.
  • Kom blomkål rundt om laksen i det ildfaste fad.
  • Steg laks og blomkål i en meget varm ovn (225 grader) i ca. 10-12 minutter.
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Vadouvan indeholder ca: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?