0

Stegt laks med wokket pak choy, rød karry i kokos og jasminris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Krydr fisken med salt og peber. Steg dem på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken når den er sprød og gylden og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Server straks.

Jasminris: Bring 7 dl vand med 2 tsk. salt i kog i en gryde med låg. Tilsæt risene, når vandet koger - læg låg på og skru ned til lav varme. Lad risene koge i 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække til retten er færdig.

Pak choy: Rist cashewnødderne gyldne på en tør pande. Skyl og tør pak choykålen. Skær den groft ud (både top og bund). Soigner peberfrugterne og skær dem i strimler. Soigner skalotteløgene og skær dem i skiver. Soigner hvidløgene og hak dem fint. Snit forårsløgene og korianderen fint. Varm neutral olie op i en wok, tilsæt kålen og sautér hurtigt ved høj varme sammen med rød peber. Tilsæt halvdelen af cashewnødderne, rød karry, skalotteløg og hvidløg. Vend rundt og rist i et par minutter. Tilsæt kokosmælk og 1 spsk. sukker og kog i ca. 2 minutter. Smag saucen til med sukker, fishsauce og limesaft. Drys til sidst forårsløg, koriander og resten af cashewnødderne oven på og server straks.

Fif: Pas på ikke at give laksen for meget - den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe - vær ikke bange for at servere den med et saftigt indre!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?