0
Stegt laks med wokket pak choy, sesam og pasta

Stegt laks med wokket pak choy, sesam og pasta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Krydr fisken med salt og peber. Steg på den modsatte side af skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken når den er sprød og gylden og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Server straks.

Pasta: Kog pastaen som anvist på emballagen (gerne al dente).

Pak choy: Skyl og tør kålen. Skær den groft ud - både top og bund. Varm neutral olie i en wok og tilsæt kål og snittede svampe. Sautér hurtigt ved høj varme. Tilsæt ristede sesamfrø (rist dem på en tør pande), peanuts, skåret chili, skalotteløg i skiver samt hakket hvidløg og vend rundt! Tilsæt rørsukker, sojasauce, limesaft og østerssauce. Start med 1 spsk. sojasauce og 1 spsk. østerssauce og smag til med mere efter behag. Sautér i ca. 1 minut, hvorefter den kogte drænede pasta vendes i (på billedet er der brugt fuldkornsmuslinger).

Anret som vist på billedet. Drys med lidt ekstra sesam og peanuts, dryp lidt ristet sesamolie over og drys evt. med friske korianderblade.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget – den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe – vær ikke bange for at servere den med et saftigt indre!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?