Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl og skræl selleri. Skær det i tern på ca. 1 x 1/2 cm.
Pil og snit rødløg fint. Pil og snit hvidløg fint.
Skyl og pluk salvie. Hak halvdelen, og gem det sidste i hele blade.
Rist hvidløg og rødløg på en stor pande i rigeligt god olivenolie, til de er gyldne og sprøde uden at være brankede. Krydr med salt og sort peber.
Kom nu selleri på, og rist det igennem i 3-4 min. sammen med hakket salvie.
Kom fløde på, og kog retten ind til en cremet konsistens.
Riv osten, og vend den i massen. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på posen. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger Italienerne.) Kom pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af.
Krydr fisken med salt på kødsiden. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. afhængig af tykkelse. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med salt og friskkværnet sort peber, og server straks.
Pas nu på, ikke at give laksen for meget. Den skal kun akkurat lige være gennemstegt.
Vend de cremede grøntsager sammen med den kogte pasta, og anret fisken derpå sammen med lidt friske salvieblade.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Entroterra SpA)
Kundekommentarer ()