0
Stegt laks på cremet spaghetti med kål og cheddar

Stegt laks på cremet spaghetti med kål og cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Kål kan klare enormt høje temperaturer under tilberedning: Sødmen fremhæves, samtidig med at den lidt bitre smag træder i baggrunden.
Et lille nip sukker i kombination med syre og et godt drej peber hæver smagen, så kålen virkelig kommer til sin ret.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skindpalmekålhvidløgfarmhouse cheddarcitron
1 min.
Klargøring

Start med at sætte en stor gryde vand over at koge, så den er klar til pastaen.

Laksen krydres på kødsiden med salt.

Kålen renses og snittes mellemfint. Du skal bruge en stor håndfuld kål pr. person.

Hvidløgene pilles og snittes fint.

Citronerne skylles og skrællen rives fint. 

Osten rives groft. 

spaghetti, 50% fuldkornASC laks med skindpalmekålhvidløgfløde 9%citronolie/smør
20 min.
Pasta og kål

Spaghettien sættes over at koge.

Laksen steges på en stor slip-let-pande, til den er sprød på den ene side, og lige netop lun i midten. Hold fisken tildækket og lun.

Panden varmes op igen, og hvidløget lynsteges i godt med olie i 30 sekunder, efterfulgt af kålen. Lad det stege under omrøring ved meget høj varme, til kålen falder sammen og bliver mør.

Tilsæt fløden, kog op, og smag til med citronskræl og -saft, salt og peber.

30 min.
Færdiggørelse og servering

Pastaen vendes ned til kålen i panden sammen med halvdelen af osten. Gem lidt af pastavandet.

Lad retten varme godt igennem. Hvis pastaen virker tør, tilsættes lidt af kogevandet fra pastaen lidt efter lidt, til retten er saftig.

Anret i dybe tallerkener med laksen ovenpå, og drys med resten af osten.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?