Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at skrælle kartofler og pastinakker. Skær dem ud i grove chunks og kom dem op i en gryde med vand der dækker. Ingen salt, endnu!
Skræl også peberroden og gem til senere.
Kog pastinakker og kartofler til det hele er mørt - ca. 15 min.
Skræl blodappelsinen og skær den i skiver og derefter i mundrette bidder.
Skræl majroerne og skær dem i små tern på ca. 1x1 cm
Vend rødkål, majroer og blodappelsin sammen i en skål med et par dråber olivenolie.
Dræn vandet fra kartofler og pastinakker og sæt gryden over lavt blus igen, så alt vandet fordamper. Sluk blusset og mos det hele grundigt med et piskeris. Tilsæt et par gode klatter smør og gerne lidt mælk. Pisk det hele godt sammen så mosen bliver lind og luftigt. Smag til med salt, groftkværnet sort peber og masser af fintrevet peberrod. Læg låg på gryden og hold varm til servering.
Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olivenolie og steg fisken ca. 3-4 min på den ene side og derefter max 30 sekunder på den anden side. Krydr med salt.
Anret en god klat mos på en tallerken med fisken ovenpå og salaten på siden.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften