0
Stegt lange på cremet vintermos med peberrod og syrlig salat

Stegt lange på cremet vintermos med peberrod og syrlig salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinakkerkartoflerpeberrod
1 min.
Lav mosen

Start med at skrælle kartofler og pastinakker. Skær dem ud i grove chunks og kom dem op i en gryde med vand der dækker. Ingen salt, endnu!

Skræl også peberroden og gem til senere.

Kog pastinakker og kartofler til det hele er mørt - ca. 15 min.

majroerblodappelsinsnittet rødkål
10 min.
Lav salaten

Skræl blodappelsinen og skær den i skiver og derefter i mundrette bidder.

Skræl majroerne og skær dem i små tern på ca. 1x1 cm

Vend rødkål, majroer og blodappelsin sammen i en skål med et par dråber olivenolie.

smørevt. mælk
20 min.
Lav mosen færdig

Dræn vandet fra kartofler og pastinakker og sæt gryden over lavt blus igen, så alt vandet fordamper. Sluk blusset og mos det hele grundigt med et piskeris. Tilsæt et par gode klatter smør og gerne lidt mælk. Pisk det hele godt sammen så mosen bliver lind og luftigt. Smag til med salt, groftkværnet sort peber og masser af fintrevet peberrod. Læg låg på gryden og hold varm til servering.

25 min.
Steg fisken

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olivenolie og steg fisken ca. 3-4 min på den ene side og derefter max 30 sekunder på den anden side.  Krydr med salt.

30 min.
Anretning

Anret en god klat mos på en tallerken med fisken ovenpå og salaten på siden.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?