0
Stegt laks på kartoffelmos med syrlig persillerodssalat

Stegt laks på kartoffelmos med syrlig persillerodssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
melede kartofler
1 min.
Kartoffelmos

Skræl kartoflerne og skær dem i grove chunks. Kom dem i en gryde med vand, der dækker og kog dem under låg til de er helt møre.

 

persillerøddervalnøddekernerskalotteløgcitrontørrede tranebær
5 min.
Persillerodssalat

Skæl persillerødderne og skær dem i tynde, tynde strimler a la tændstikker. Brug gerne et mandolinjern, hvis du har et.

Skræl skalotteløg og hak det super fint med en skarp kniv. 

Rist valnødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve og dufter godt.

Halver citronen og steg den på skærefladen på samme pande, til den har taget godt med farve.

Bland persillerodsstrimlerne i en skål med valnødder, skalotteløg, tranebær og smag til med godt med citronsaft. Kom ikke salt i salaten!

 

ASC laks med skind
20 min.
Laks

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.

25 min.
Kartoffelmos

Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe lidt af. Mos dem herefter med et piskeris og tilsæt en god sjat olivenolie eller en klat smør. Smag mosen til med salt og masser af friskkværnet peber.

 

30 min.
Anretning

Anret mosen i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Kom persillerodssalaten ved siden af.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.