Skræl kartoflerne og skær dem i grove chunks. Kom dem i en gryde med vand, der dækker og kog dem under låg til de er helt møre.
Skæl persillerødderne og skær dem i tynde, tynde strimler a la tændstikker. Brug gerne et mandolinjern, hvis du har et.
Skræl skalotteløg og hak det super fint med en skarp kniv.
Rist valnødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve og dufter godt.
Halver citronen og steg den på skærefladen på samme pande, til den har taget godt med farve.
Bland persillerodsstrimlerne i en skål med valnødder, skalotteløg, tranebær og smag til med godt med citronsaft. Kom ikke salt i salaten!
Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.
Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe lidt af. Mos dem herefter med et piskeris og tilsæt en god sjat olivenolie eller en klat smør. Smag mosen til med salt og masser af friskkværnet peber.
Anret mosen i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Kom persillerodssalaten ved siden af.
Velbekomme!
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()