0
Stegt lyssej på pasta med sortkål og små tomater
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lyssej, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til pasta - husk et godt skud salt.

squashpecorino romanocherry- eller blommetomaterhvidløgpalmekål
1 min.
Ordn alt det grønne

Start med at snitte kålen i tynde strimler. Fjern de groveste stilke. 

Halver tomaterne. Skær squashen i små tern. Riv osten fint på et rivejern.

Snit hvidløget i tynde skiver.

palmekålhvidløgcherry- eller blommetomaterkaperstomatpuré
10 min.
Lav saucen

Find en stor pande frem - gerne med høje kanter. Tilsæt et godt skud olivenolie og sæt den over mellem varme. Steg kålen 3-4 min til den er faldet sammen og mørnet. Kom så hvidløg, ca. 5-6 kapers pr kuvert og tomater på panden og steg videre under omrøring ca. 2-3 min. Det er vigtigt at hvidløget ikke branker.

Kom ca. 1 spsk tomatpure pr kuvert på panden og rør godt rundt. Sluk så for panden.

spaghetti
15 min.
Kog pastaen

Kom pastaen i gryden med kogende vand og kog til den er al dente - smag dig frem!

lyssejfilet med skind
20 min.
Fisken

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt lidt olie. Steg fisken ca. 3-4 min på skindsiden og max 30 sekunder på den anden side. Krydr med salt og friskværnet sort peber.

pecorino romano
25 min.
Færdiggør saucen

Tænd op i panden med kål igen til den begynder at småboble. Tilsæt så ca. 1/2 dl pasta kogevand pr kuvert og den revne ost. Sluk for panden og sving eller rør godt rundt så osten smelter helt ud. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Dræn pastaen for vand og vend den godt sammen med kål og sauce oppe i panden. 

30 min.
Anretning

Anret pasta og kålblanding i en dyb tallerken med rå squashtern og fisk ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?