0
Stegt laks Pico de Gallo
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skind
1 min.
Fisk

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr dem med salt og peber, og læg dem til side ved stuetemperatur til senere.

ris
5 min.
Ris

Skyl risene i en sigte. Kom dem i en gryde med den dobbelte mængde vand og et skud salt. Kog risene efter anvisning på pakken.

tomaterrødløggrøn chiliavokadolime
10 min.
Pico de Gayo

Skræl løget, og snit det i små tern. Fjern kernerne på chilipeberen, og snit den helt fint. Skær tomaterne i lidt store grove tern, og gør det samme med avokadoen. 

Bland alle ovenstående dele i en skål. Husk, at du kan selv bestemme chilimængden, men det er vigtigt, at den bider lidt. Smag til med rigeligt limesaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber. Pico de Gayo'en må godt være dejligt syrlig, så den kan matche den fede laks.

ASC laks med skind
20 min.
Laks

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt i 4-5 min. på skindsiden, vend den, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.

30 min.
Anretning

Anret ris i bunden af en dyb tallerken. Kom Pico de Gayo ovenpå og laksen på siden. Drys retten med skyllet, tørret og hakket eller plukket koriander.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?