Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber, og læg dem til side ved stuetemperatur til senere.
Sæt vand over. Skyl risene grundigt. Kom risene i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand og kog i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden da risene ellers nemt kan klistre.
Skræl løget, og snit det i små tern. Fjern kernerne på chilipeberen, og snit den helt fint. Skær tomaterne i lidt store grove tern, og gør det samme med avokadoen.
Bland alle ovenstående dele i en skål. Husk, at du kan selv bestemme chilimængden, men det er vigtigt, at den bider lidt. Smag til med rigeligt limesaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber. Pico de Gayo'en må godt være dejligt syrlig, så den kan matche den fede laks.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt i 4-5 min. på skindsiden, vend den, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Anret ris i bunden af en dyb tallerken. Kom Pico de Gayo ovenpå og laksen på siden. Drys retten med skyllet, tørret og hakket eller plukket koriander.
Kommentarer og forslag til opskriften