0
Stegt lange med asian style ceasar dressing, mango og kokos

Stegt lange med asian style ceasar dressing, mango og kokos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skær fisken i 8-12 mindre stykker og krydr med salt og peber. Vend dem i mel, pisket æg og til sidst rasp (her er brugt panko-rasp som kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder). Steg på en godt varm pande i olivenolie. Fisken steges på den ene side i ca. 2-3 min. til den begynder at blive gylden og sprød. Tilsæt 4-5 klumper koldt smør og vend fisken så snart det er bruset af. Steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør/olie fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken. Fortsæt drypstegningen i 2-3 minutter. Krydr med lidt salt og peber igen.

Dressing: Hak ingefær, hvidløg, chili (gem lidt til pynt) og citrongræs fint - bland med en god mayonnaise og smag til med sesamolie, fiskesauce og chilisauce - den skal være stærk og markant krydret da den mister lidt af pusten når den vendes med alle salaterne!

Salat: Skær hjertesalaten ud i rustikke mundrette stykker - vask og slyng den tør. Vend med dressingen og masser af plukket koriander, halvdelen af den skårede mango og fintskåret kokos og forårsløg (gem noget til pynt).

Anret fisken på salaten og drys det sidste kokos, forårsløg og chili samt ristede cashewnødder, mango og koriander på toppen.

Server sammen med limefrugt skåret i både og godt brød.

Bonusinfo

Sådan åbner du en kokosnød:

Kokosnøden lægges i din ene hånd og med den tungeste og mest robuste kokkekniv/kødøkse du har (eller lignende genstand.) slår du med knivens ryg hårdt på kokosnødden mens du drejer den rundt i hånden. Slagene skal ramme nødden på det tykkeste sted. Med blot ganske lidt øvelse får du nu to halve kokosnødder der er delt med et forholdsvis lige snit på tværs.

Fisk nu forsigtigt kødet ud! 

Fif: hold evt en skål under så du nemt kan opsamle det skønne kokosvand der er i nødden! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?